luni , mai 20 2024
Home / Sanatate / Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

De ce evita oamenii o clinica stomatologica Brasov?

Dupa cum bine stiti, foarte multe persoane evita sa mearga la o clinica stomatologica Brasov. Motivul este cat se poate de simplu, si anume teama de medicul dentist.

Exista atat de multe motive datorita carora oamenilor le este teama de dentisti, insa cu siguranta nu ar trebui ca acest lucru sa se intample. In continuare va prezentam motive datorita carora oamenii evita cat mai mult posibil sa mearga la dentist.

Motivele oamenilor datorita carora nu merg intr-o clinica stomatologica Brasov

Foarte multe persoane evita atat de mult sa mearga intr-o Clinica Stomatologica Brasov, pana cand nu mai pot suporta durerea. Merg la dentist doar cand deja este prea tarziu. Iata si cateva motive ale acestora:

1. Teama de durere

Multor oameni nu le place sa mearga la dentist din cauza fricii lor de durere. Desi disconfortul unei proceduri dentare este minor, pentru unii oameni este o mare problema. Este similar cu felul in care anumitor indivizi le este teama de ace si sunt ingroziti sa primeasca o injectie.

Clinica Stomatologica BrasovUnii oameni pot avea de asemenea, amintirea unei experiente dentare dureroase. De exemplu, daca un adult a avut o experienta dureroasa cand era copil sau cand era mai tanar, ar putea sa poarte acea amintire cu el, chiar daca toleranta la durere este mai mare in randul adultilor. Doar gandul la o experienta neplacuta provoaca anxietate dentara.

2. Teama de echipamentele dentare

Unii oameni se tem de lucrarile dentare. Nu le plac echipamentele dentare si devin nelinistiti cand le zboara gandul la obiecte ascutite, metal si burghie.

Fiecare are fobii diferite, si pentru unii indivizi, orice este ascutit si rece ii sperie. Frica dentara este in primul rand mentala. Pentru majoritatea indivizilor, frica lor de dentist se bazeaza pe o perceptie si nu pe o realitate.

3. Pierderea controlului

Un alt motiv pentru care oamenii au anxietate dentara este faptul ca se simt vulnerabili. A fi inclinat pe spate pe un scaun ii face sa se simta scapati de sub control si incordati. Cel mai probabil, persoanele care au o problema cu acest aspect al intalnirii la dentist sunt de obicei speriate in alte circumstante in care se simt si ei vulnerabili.

4. Informatii eronate sau lipsa de informatii

Pentru multi oameni cu dentofobie, frica lor se datoreaza pur si simplu lucrurilor rele pe care le-au auzit. Poate ca cineva pe care il cunosc a avut o procedura gresita sau a auzit alte povesti de groaza despre dentist.

Probabil ca multi oameni nu au mers la dentist datorita lucrurilor gresite pe care le-au auzit in trecut despre experientele din cabinetul stomatologic. Unii oameni nu au curajul sa experimenteze o situatie pentru ei insisi.

Ei cred ca daca altii din jurul lor au avut o experienta negativa, o vor avea si ei. Cred ca daca alte persoane au mers la un cabinet stomatologic de la parterul unui bloc si experienta a fost neplacuta, la fel se intampla si intr-o clinica stomatologica Brasov moderna, cu aparatura de ultima generatie. Cu siguranta insa, intr-o asemenea clinica vor avea o experienta diferita si totul va fi bine.

5. Probleme de respiratie

Problemele de respiratie joaca un rol important in motivul pentru care unor oameni nu le place dentistul. Dupa cum stiti, vizitele la dentist necesita de obicei ca o persoana sa respire putin diferit, deoarece trebuie sa isi tina gura deschisa in cea mai mare parte a programarii.

Acest lucru poate fi nelinistitor pentru persoanele care sufera de astm si alte probleme respiratorii. Cu toate acestea, chiar si persoanele aflate in aceasta situatie pot fi supuse unui tratament stomatologic fara probleme.

About cabinet.brasov

Check Also

Microscopie Speculara

Microscopie Speculara

Ce trebuie sa stim despre microscopie speculara? Unele persoane primesc de la medicul oftalmolog vestea …

Close