duminică , iunie 16 2024
Breaking News
Home / Sanatate / Radiologie Brasov

Radiologie Brasov

Ce este RMN-ul efectuat la sectia de radiologie Brasov?

Cu siguranta cunoasteti persoane carora medicul le-a recomandat sa treaca pe la sectia de radiologie Brasov in vederea efectuarii unui RMN. Ati auzit probabil si la televizor ca anumiti sportivi au avut de facut un RMN dupa anumite accidentari. Poate va intrebati ce inseamna acest RMN si ce rol are. Daca cititi articolul pana la final, puteti afla cele mai importante informatii despre acesta.

Asadr, ce este RMN-ul efectuat la sectia de radiologie Brasov?

RMN-ul sau imagistica prin rezonanta magnetica este o tehnica de imagistica medicala care utilizeaza un camp magnetic si unde radio generate de computer. Scopul este acela de a crea imagini detaliate ale organelor si tesuturilor din corpul dumneavoastra.

Radiologie BrasovMajoritatea aparatelor RMN sunt magneti mari, care au forma unui tub. Cand stati in interiorul unui aparat RMN, campul magnetic realiniaza temporar moleculele de apa din corpul dumneavoastra.

Undele radio determina acesti atomi aliniati sa produca semnale slabe pentru crearea imaginilor RMN in sectiune transversala. Aparatul RMN este capabil sa produca de asemenea, imagini 3D. Acestea pot fi vizualizate din diferite unghiuri.

RMN-ul este o modalitate neinvaziva cu ajutorul medicul va examineaza organele, tesuturile si sistemul osos. Produce imagini de inalta rezolutie ale interiorului corpului care ajuta la diagnosticarea unei varietati de probleme.

RMN-ul este cel mai des utilizat test imagistic al maduvei spinarii si al creierului. Este adesea efectuat pentru a ajuta la diagnosticarea sclerozei multiple, accidentelor vasculare cerebrale, anverismelor vaselor cerebrale, leziunilor cerebrale si tumorilor.

RMN-ul efectuat pentru inima vasele de sange poate evalua problemele structurale ale aortei precum anevrismele sau disectiile. Poate evalua de asemenea grosimea si miscarea peretilor inimii, dimensiunea si functia camerelor inimii sau inflamatia si blocajele vaselor de sange. Totodata, poate evalua chiar si amploarea daunelor cauzate de atacuri de cord sau boli de inima.

RMN-ul poate verifica tumorile sau alte anomalii ale multor organe din organism, inclusiv urmatoarele: rinichi, ficat si canale biliare, splina, ovare, uter, prostata, pancreas. De asemenea, RMN-ul poate ajuta la evaluarea infectiilor osoase, a anomaliilor discului la nivelul coloanei vertebrale sau a tumorilor.

RMN-ul mai poate fi utilizat si cu mamografia pentru a detecta cancerul de san. Se foloseste in special la femeile care au tesut mamar dens sau care ar putea prezenta un risc crescut de boala.

Pregatirea pentru RMN

Inainte sa treceti pe la sectia de radiologie Brasov pentru efectuarea unui RMN, puteti manca si lua medicamentele in mod obisnuit. De obicei, vi se va cere sa va schimbati intr-o rochie si sa eliminati lucrurile care ar putea afecta imaginile magnetice.

Aceste lucruri sunt bijuteriile, agrafele de par, ochelarii de soare, proteza dentara, aparatele auditive, sutienele cu sarma. Mai multe detalii insa va poate oferi radiologul.

About cabinet.brasov

Check Also

Clinica Stomatologica Brasov

Clinica Stomatologica Brasov

De ce evita oamenii o clinica stomatologica Brasov? Dupa cum bine stiti, foarte multe persoane …

Close