joi , august 11 2022
Home / Casa si Gradina / Proiectare Instalatii In Revit 3D BIM

Proiectare Instalatii In Revit 3D BIM

La ce sa ne asteptam de la o proiectare instalatii in Revit 3D BIM?

Cei care urmeaza sa opteze pentru o proiectare instalatii in Revit 3D BIM se intreaba probabil la ce trebuie sa se astepte de la aceasta proiectare. Nu multe persoane stiu ce este proiectarea in Revit 3d Bim, si nici ce avantaje ofera aceasta.

Tocmai din acest motiv vom aborda subiectul proiectarii in acest software. Veti descoperi o multime de informatii interesante si cateva avantaje ale acestei proiectari. Daca v-am starnit curiozitatea, ramaneti alaturi de noi pana la final. Veti descoperi doar informatii utile.

Diferentele dintre o proiectare in auto cad si proiectare instalatii in Revit 3D Bim

Proiectare Instalatii In Revit 3D BIMAuto Cad se foloseste pentru proiectarea cladirilor, si se pune accent pe crearea de desene. Cand se foloseste in schimb BIM (building information modeling), se pune accent pe crearea unui model de cladire, iar apoi desenele pot fi generate din model.

Revit este un tip de software de proiectare BIM (building information modeling) utilizat de industria arhitecturii, ingineriei si constructiilor. Una dintre cele mai populare solutii BIM, Revit trece dincolo de simplele desene 2D.

Mai exact, faciliteaza modelarea 3D si documentarea sistemelor arhitecturale, structurale si MEP pentru intregul ciclu de viata al unui proiect, de la primele etape de proiectare pana la constructie.

Facand o comparatie intre AutoCad si Revit, putem observa lucruri interesante. Iata diferentele semnificative dintre cele doua:

Auto Cad

  • Practic este un software de desenare.
  • Faciliteaza planurile si desenele MEP 2D si 3D.
  • Este un upgrade fata de modelele elaborate manual.
  • CAD pentru MEP are relativ mai putine caracteristici.
  • Nu accepta fluxul de lucru colaborativ.

Revit

  • Este un software de modelare a informatiilor despre cladiri.
  • Va permite sa creati modele MEPFP BIM cuprinzatoare.
  • Este un upgrade fata de tehnologia CAD, oferind functii avansate.
  • Ca tehnologie avansata, Revit MEP are toate caracteristicile avansate, necesare pentru modelarea inteligenta MEPF.
  • Revit MEP este un mediu de date comun. Acesta permite colaborarea inginerilor MEP sa lucreze intr-un singur model coerent de informatii despre cladire.

In ceea ce priveste diferentele dintre cele doua programe, acestea sunt evidente. De asemenea, evident este si faptul ca Revit este un software superior din toate punctele de vedere in comparatie cu Auto Cad. Va ofera si multe avantaje, iar unele sunt prezentate pe scurt in continuare.

Avantaje Revit

Cine opteaza pentru o proiectare instalatii in Revit 3D Bim are parte de multe avantaje. Le enumeram in continuare, fara a intra in detalii despre acestea:

1. Dezvoltarea cuprinzatoare a modelului de informatii despre cladire.

2. Interfata usor de utilizat.

3. Permite utilizatorilor sa lucreze in colaborare.

4. Tehnologia automatizarii.

5. Estimarea costurilor si decolarea cantitatii – 5D BIM

6. Vizualizare imbunatatita a proiectului.

7. Actualizare in timp real prin cloud.

Acestea sunt doar o parte dintre avantajele pe care Revit le ofera. De aceea, cand vine vorba despre proiectarea instalatiilor pentru o cladire, Revit reprezinta solutia perfecta.

Acum este foarte probabil ca dupa ce ati descoperit avantajele Revit sa va intrebati cine va poate ajuta. Cine se ocupa de o proiectare instalatii in Revit 3D BIM si cum gasiti astfel de experti. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati motorul de cautare Google.

Tastati proiectare instalatii in Revit 3D BIM in caseta de cautare. Veti descoperi toti specialistii din localitatea dvs. si nu numai care va ajuta cu o astfel de proiectare.

About cabinet.brasov

Check Also

Inginer Topograf Brasov

Inginer Topograf Brasov

Cum poate fi un inginer topograf Brasov de ajutor pentru oameni? Nu putine sunt situatiile …

Close