Cine are nevoie de o remorca cu macara?
Exista domenii de activitate pentru care, o remorca cu macara reprezinta o necesitate. Acest articol a fost redactat pentru a va prezenta exemple de situatii in care este nevoie de acest tip de remorca. Deci, daca v-am starnit curiozitatea, va invit sa cititi articolul pana la final.
Cand este nevoie si cand nu este nevoie de o remorca cu macara?
Cand este necesara o remorca pentru a transporta marfa usoara si nu foarte voluminoasa, remorca usoara este perfecta. Aceasta se poate atasa unui autoturism. Pentru astfel de transporturi poate fi folosita insa si o remorca carosata.
Daca este nevoie de o remorca pentru transportul cerealelor sau al legumelor de pe camp, remorca agricola este ideala. Exista remorci agricole cu capacitatea de incarcare mai mica sau mai mare. Aceasta caracteristica influenteaza in mod direct dimensiunile remorcii. Cu cat este mai mare capacitatea de incarcare, cu atat mai mare este remorca.
Exista insa situatii in care se efectueaza si transporturi mai speciale. De exemplu, daca se doreste transportul unor stalpi foarte grei din beton, aceste remorci nu sunt absolut deloc utile.
Acesti stalpi au si o lungime foarte mare dar si o greutate foarte mare. Practic, nu pot fi incarcati manual in remorca. Nici macar un stivuitor nu si-ar dovedi utilitatea in aceasta situatie.
Singura solutie o reprezinta in acest caz o remorca cu macara. Macaraua poate ridica de la sol stalpii, care vor fi asezati in remorca. Cand este necesar transportul unor oale de beton, de asemenea, doar o remorca cu macara poate fi utila. Stivuitorul nu ar putea incarca o asemenea oala in remorca. Macaraua insa da.
Ce greutate poate ridica o astfel de macara?
O remorca cu macara este utila dupa cum se poate vedea, pentru transporturi speciale de marfa. Exista astfel de remorci care au capacitatea de incarcare de 8000 – 10.000 de kilograme.
In ceea ce priveste macaraua, aceasta poate ridica greutati mari de tot. De exemplu, unele astfel de macarale pot ridica fara probleme peste 1000 de kilograme. Inaltimea de ridicare difera de la un utilak la altul. Unele macarale pot ridica astfel de greutati chiar si pana la 7.5 metri.